Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Epres kosárka

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Egyszerűen elkészíthető finomság, amivel tökéletesen zárhatjuk a vasárnapi ebédet. Ha akarjuk, egy kis habbal a tetején még elegánsabbá tehetjük a különlegesebb alkalmakra.

Hozzávalók

  1. 20 dkg liszt
  2. 15 dkg vaj
  3. 5 dkg porcukor
  4. 1 tojás
  5. 1/2 csomag sütőpor
  6. 25 dkg eper
  7. 1 csomag zselatin
  8. a tetejére apróra vagdalt dió v. mandula

A cukrot a vajjal és a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Béleljük ki a tésztával a vajazott sütőformákat, majd mehet a sütőbe, ahol 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Süteményesrácson hagyjuk hűlni. Ha már nem forró, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett epreket. Elkészítjük a zselatint és meglocsoljuk vele a gyümölcsöt. Amikor a zselé megdermed porcukorral leszórjuk, és már tálalhatjuk is!

Tipp: további kalóriabomba lehet, ha a kosárkába egy kis eper- vagy puncspudingot is készítünk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.