Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Erdei spagetti

Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Most egy olyan receptet mutatunk be, ami a milánói és a bolognai recept ötvözete, mivel van benne gomba és darált hús is. Aki kedveli e két ételt, biztosan nem fog csalódni.

Hozzávalók

  1. bors
  2. fél pohár fehérbor (száraz)
  3. 60 gramm parmezán
  4. 100 gramm darált borjúhús
  5. 400 gramm tészta
  6. 100 gramm gomba
  7. 60 gramm vaj
  8. 200 gramm borsó (friss vagy fagyasztott)
  9. 1-2 evőkanál olívaolaj
  10. 1 fej hagyma
  11. 2 gerezd fokhagyma

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a gombával együtt apróra vágjuk. Egy serpenyőben 50 gramm vajat felolvasztunk és hozzáadjuk még az olívaolajat is. Ha felforrósodott, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst és a gombát, amikor megpirult kevergetés mellet további 5-7 percig sütjük még. Ezután hozzáadjuk a borsót és a bort, és addig forraljuk, míg a leve el nem párolog. Majd levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A tésztát erősen sózott vízben készre főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük, az öntetbe belekeverjük a tetejét, pedig alaposan meghintjük reszelt parmezánnal.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.