Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Érzéki gyümölcsös tiramisu

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Édes, krémes és gyümölcsös, egyszerre felüdít és kényeztet – a tökéletes desszert Valentin napra! 8 adag készül, így egy buli kelléke is lehet.

Hozzávalók

  1. gyümölcsök:
  2. 3 db érett banán
  3. 3 db mangó
  4. 1 db ananász (konzerv is lehet)
  5. 4 db barack (konzerv is lehet)
  6. 5 db kiwi
  7. 1 db citrom frissen facsart leve
  8. 3 evőkanál mandula likőr (Amaretto)
  9. a krémhez:
  10. 2 db tojás (szétválasztva)
  11. 3 evőkanál porcukor
  12. 250 g mascarpone krémsajt
  13. 250 g tejszínhab
  14. 3 evőkanál mandula likőr (Amaretto)
  15. a piskótához:
  16. 400 ml ananászlé
  17. 12 db babapiskóta
  18. 3 evőkanál mandula likőr (Amaretto)

Előkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, hámozd meg, vágd kis darabokra. Locsold meg a citrom levével, keverd össze, majd locsold meg 3 evőkanál likőrrel, tedd félre 20 percre.

Elkészítés:

Kézi robotgéppel folyamatosan keverd a tojássárgáját a cukorral kb. 3-5 percig. Add hozzá a mascarponét, keverd addig, amíg teljesen sima állagot kapsz. Egy evőkanál segítségével, óvatosan forgasd bele a tejszínhabot. A tojásfehérjét verd keményre a robotgép segítségével, és ezt is keverd hozzá óvatosan a krémhez. Végül keverj hozzá még 3 evőkanállal a mandula likőrből, vigyázva, hogy ne törd össze a krém habos állagát.
Az ananászlevet keverd össze 3 evőkanál mandula likőrrel, és áztasd bele a babapiskótákat úgy, hogy a folyadék átjárja azokat. Vegyél egy nagy és mély tálat, majd az aljába rakj egy réteget az áztatott babapiskótából. Ennek a tetejére tedd rá a gyümölcsök felét, majd ennek a tetejére a krém felét. Ezután újra a piskóta jön, majd a gyümölcs, és végül megint a krém. A krém tetejére díszítésként reszelj csokoládét, majd az egészet tedd a hűtőszekrénybe és pihentesd minimum egy órát, hogy az ízek összeérjenek.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.