Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fahéjas-almás felfújt

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ezek az isteni almás felfújtak nagyon jók reggelire vagy uzsonnára. Alma minden évszakban kapható, így nem kell nélkülöznünk se nyáron, se télen.

Hozzávalók

  1. 1 db tojás
  2. 1 dl olaj
  3. 15 dkg cukor
  4. 3 db alma, lereszelve
  5. 30 dkg liszt
  6. 1 csomag sütőpor
  7. csipetnyi só
  8. ízlés szerint őrölt fahéj

Ennek a felfújtnak az is nagy előnye, hogy ha váratlan vendégek toppannak be, pillanatok alatt összedobhatjuk. Keverjük össze a tojást, az olajat és a cukrot, majd tegyük bele az almát, az se maradjon ki a jóból. A lisztet és a sütőport és a sót külön keverjük össze és csak ezután dolgozzuk jó alaposan az almás keverékünkbe. Én nem szoktam vacakolni vele, muffinsütő tálkákba kanalazom a masszám, majd 15 percre bedobom a sütőbe. Voilá! 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.