Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fekete bab brazil-módra

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Bud Spencer is megirigyelheti ezt a különleges brazil babos ételt, aminek az elkészítési ideje kicsit hosszabb ugyan, de megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

  1. 3 evőkanál olívaolaj
  2. 1 gerezd áttört fokhagyma
  3. 1 fej apróra vágott hagyma
  4. 500 gramm száraz fekete bab
  5. 2 db babérlevél

A babot egy éjszakára áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le, majd tegyük egy lábasba és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy körülbelül 10 cm-rel elfedje. Főzzük forrásig, közben pedig folyamatosan vegyük le a habot. Tegyük bele a babérlevelet, viszont semmiképpen ne sózzuk meg. Főzzük még 1,5-2 óráig időnként kevergetve, hogy a bab ne égjen oda, ha szükséges pótoljuk még a vizet. 

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olívaolajat és pirítsuk meg benne a fokhagymát és a hagymát aranyszínűre, és ízlés szerint sózzuk. A lábasból vegyünk ki néhány kanálnyi babot, törjük péppé és keverjük el a hagymával és egy kis lével. A maradék babot szűrjük le, keverjük össze a babos -hagymás öntettel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.