Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fokhagyma leves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Főleg hideg téli napokon válhat eme fincsi levesből igazi kis lélekmelegítő. De nyáron sem lehet hanyagolni, hisz a földből, frissen felszedett hagyma íze összetéveszthetetlen...

Hozzávalók

  1. 10 nagy gerezd fokhagyma
  2. 2 evőkanál liszt
  3. 5 dkg margarin
  4. 2 dl tejföl
  5. 1 db zsemle
  6. 5 dkg reszelt trappista sajt
  7. ízlés szerint őrölt fehérbors
  8. ízlés szerint só
  9. 8-10 dl víz

A fokhagymát megtisztítjuk, pépesítjük.

A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát.

8-9 dl hideg vízzel vagy - ízlés szerint - alaplével felengedjük, fehérborssal, sóval ízesítjük.

Forrás után lassan hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, s újra felforraljuk.

A zsemlét apró kockákra vágjuk és szárazon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére tesszük és a reszelt sajtot is rászórjuk. Díszítésként használhatunk az előzőek helyett egyszerűen csipetnyi feketeborsot is.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.