Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fokhagymás-tejfölös csirkecomb

Szerző: Szilágyi Angéla
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Fűszeres, sajtos tejfölös öntettel elkészített sült csirkecomb. Ajánlom bárkinek, aki éppen nem fogyókúrázik. Laktató, testes étel.

Hozzávalók

  1. 3 – 4 db közepes méretű krumpli (2 személyre)
  2. Személyenként 1 db egész csirkecomb (alsó-felsőcomb) vagy csirkemell
  3. egy fej fokhagyma
  4. 2,5 dl tejföl
  5. 1 dl száraz vagy félszáraz fehérbor (pl Cserszegi Fűszeres)
  6. ízlés szerint só, bors, vegeta
  7. 20-25 dkg sajt (trappista)
  8. ízlés szerint cukkini

A csirkecombot megmossuk, megtisztítjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk, és összetörjük fokhagymanyomóval. Az összetört hagymával megkenjük a csirkehúst, majd ráhúzzuk a bőrt. A tepsi aljára fektetjük az előkészített húst.

A krumplit meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Ha cukkinit is teszünk bele, akkor azt is meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A zöldségekkel beborítjuk a húst, és kitöltjük a tepsi üres részeit.

A tejfölt összekeverjük a borral, és a fűszerekkel. Reszelünk bele sajtot, ízlés szerinti mértékben. Ezzel a keverékkel nyakonöntjük a húst és a zöldségeket, majd a tetejére, ha úgy kívánjuk, reszelünk még sajtot.

Betesszük a sütőbe, és közepes-alacsony lángon 1 óra hosszáig sütjük, majd ha a krumpli és a hús is megpuhult, egy kicsit megpirítjuk a tetejét nagy lángon.

Hagyjuk a sütőben pihenni fél órát, majd tálalhatjuk. (a sütés hossza készülékről készülékre variálódik)



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.