Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fokhagymás bélszínfalatok spárgával

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ne rémülj meg attól, hogy fokhagymás ételt ajánlunk párod elcsábításához. Csak próbáld ki ezt a kombinációt...

Hozzávalók

  1. 40 dkg bélszín, 2 cm vastag szeletekre vágva
  2. 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  3. 1 púpozott teáskanál fekete őrölt bors
  4. 1 teáskanál só
  5. 8 szál spárga
  6. 2 evőkanál olíva olaj
  7. 1 dl húsleves (lehet kockából is)
  8. 1 evőkanál száraz fehérbor
  9. 1 púpozott teáskanál dijoni mustár

Előkészítés:

Keverd össze a zúzott fokhagymát a sóval és a borssal. A spárga szálakat tisztítsd meg, majd tedd egy tálba, és locsold meg olíva olajjal.

Elkészítés:

A fokhagymás keverékkel dörzsöld be a bélszín szeleteket. A sütőt állítsd grill fokozatra, melegítsd elő, 180 fokon grillezd a hús mindkét felét. Ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti átsülten. A grillezés utolsó 4-5 percében tedd a hús mellé a spárgát, hogy azok is ropogósra süljenek.
Amíg a hús sül, készítsd el a szószt. Egy kisebb lábosba öntsd össze a bort és a húslevest. Forrald fel, és főzd kb. 5 percig, majd keverd hozzá a mustárt, és kész is.
Mikor kész a hús, tedd tányérokra, locsold meg a szósszal, tegyél mellé 3-4 szál spárgát, és kínáld.

kép: meredith.com



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.