Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fokhagymás sült bárány - Kos étel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 3 óra
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Ha a szakács Kos jegyében született, ehhez a recepthez sok türelemre lesz szüksége. Amennyiben nem a konyhai, hanem a gasztronómiai részét fogja egy kedves Kos élvezni, úgy tuti a siker, hiszen imádják a fűszeres ételeket.

Hozzávalók

  1. 10 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  2. egy marék friss rozmaring levél
  3. egy csokor friss petrezselyem
  4. fél csokor friss mentalevél
  5. 2 teáskanál őrölt fekete bors
  6. 3 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  7. 6 evőkanál olívaolaj
  8. 3 szelet bárányhús

Alaposan keverjük össze konyhai robotgép segítségével a fokhagymát, a rozmaringot, a petrezselymet, a mentalevelet, a borsot és a provence-i fűszerkeveréket. Tegyük hozzá az olajat is, és keverjük csak tovább. Kitartás... A kész massza felét tegyük félre, hogy egy kis ideig elfelejtsük. A másik felével alaposan és egyenletesen kenjük be a bárányhúsokat, majd hagyjuk magára pihenni 2 órát (vagy akár egy napot).
Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra. Egy kevés olajon pirítsuk meg egyesével a bárányok két oldalát, majd tegyük a sütőbe, és süssük meg. Ha kész, mehet egy tálra, ahol 15 percig hagyjuk békén, ne piszkáljuk, ne kevergessük, foglalkozzunk inkább a maradék, és egy kicsit hanyagolt fűszeres masszánkkal.   Nem kell azonban túlzásba vinni a törődést: csak lazán keverjük össze kedvenc gyümölcslevünkkel, és már kész is a mártás, amit majd a bárányok mellé kínálhatunk a nyálát csorgató Kos vendégünknek. 

Kos összetevők ebben az ételben: bárány, fokhagyma, rozmaring, fekete bors
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.