Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Forró csokoládé fondant

Szerző: Gordon Ramsay receptje
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Jajj de finom, - és nem akárki küldi ezen receptet nekünk! A finomság leírása egyenesen Gordon Ramsay-től érkezik...

Hozzávalók

  1. 50 gramm vaj vagy margarin (sózatlan)
  2. 2 evőkanál kakaópor
  3. 50 gramm csokoládé (min. 70%-os)
  4. 1 db tojás
  5. 1 db tojásfehérje
  6. 120 gramm kristálycukor
  7. 50 gramm liszt

A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett kisebb üstben felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes masszát alkot. Hagyjuk kihűlni, - kb. 10 perc.

Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük és habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik vagy összeesik.

Ha kész, keverjük hozzá a finomlisztet. Sütőformákba helyezzük a masszát, és kb. 12 percen át, tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy lekvárt vagy egy gpmbóc fagyit teszünk mellé.

Tipp: A lisztet őrölt mandulával helyettesíthetjük! A megadott mennyiség megduplázható!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.