Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Forró vaníliás csoki

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Sokáig vita folyt kis családomban arról, hogy a Télapó tejet iszik, vagy kakaót. A csatát egy 4 éves emberpalánta oldotta meg, aki azóta is minden évben elkészíti Télapónak a vaníliás tejes csokiitalt.

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál kristálycukor
  2. 2 evőkanál kakaó
  3. leheletnyi só
  4. 1 bögre tej
  5. 1 db vanília rúd

Az éjszakai csetlés-botlást nem, de ezt a csokis rítus, amit immár 7 éve csinálok, hiányolni fogom, az tuti. Lehet, hogy idén utoljára kell az éjszaka kellős közepén felkelnem, és kocsányokon lógó szemmel legurítom egy csészényi édes mennyei nedűt. Lehet, hogy idén Télapónak búcsút intünk, de a vaníliás csoki az tuti marad. Egyszerű, gyors és isteni. Arra is tökéletesen alkalmas, ha éppen egy váratlan vendég esik be. Semmi pánik. Egy nagy korsóban keverjük össze a cukrot, a kakaót és a sót. Mikróba pár perc alatt melegítsük meg a tejet. Fokozatosan adjuk hozzá a kakaós keveréket, majd a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, és alaposan keverjük el, és már mehet is a vendégnek, legyen az a Télapó vagy a legjobb barátunk, a téli hidegben tuti ízleni fog neki!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.