Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Francia paradicsomleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Paradicsomlevesből számtalan féle létezik. Most egy fincsi, francia variációt mutatunk be. Nem okozhat csalódást...

Hozzávalók

  1. 50 dkg friss paradicsom
  2. 30 dkg burgony
  3. 2,5 dkg vaj
  4. 1 liter víz
  5. 2 kávéskanál barnacukor
  6. 8-10 levél friss bazsalikomlevél
  7. fűszerek: só, őrölt fekete bors

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, és négy részre vágjuk. A vajon 4-5 percig pároljuk a burgonyát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük a vízzel. Felforraljuk és közepes lángon puhára főzzük, kb. 20-25 perc alatt.

A megfőtt levest turmixba öntjük, összedolgozzuk, majd szitán egy tiszta lábosba szűrjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, újra felforraljuk, majd friss bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.

Tipp: a barnacukor mézzel vagy normál kristálycukorral is helyettesíthető.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.