Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Klasszikus francia puding - Creme brulee

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Tradicionális francia desszert a creme brulee nevű puding, és mint mondják a puding próbája az evés.

Hozzávalók

  1. 900 milliliter tej
  2. 1 db 5 cm-es fahéj rúd
  3. 1 evőkanál vanília
  4. 6 db tojás sárgája
  5. 3 evőkanál liszt
  6. 225 gramm cukor
  7. citromhéj

Forraljunk fel 700 milliliter tejet fahéjjal, citromhéjjal és a vaníliával együtt. Majd vegyük kisebbre a tüzet és főzzük még 5 percig. Közben verjük fel a maradék tejnek a felét a tojássárgájával, a másik felét pedig liszttel.
A forró tejet öntsük át egy másik tiszta lábasba és gyorsan keverjük hozzá a tojásos és a lisztes tejet és adjunk hozzá 100 gramm cukrot. Az egészet tegyük vissza újból a tűzhelyre, amíg az állaga nem lesz krémszerű (kb. 10 perc).
Öntsük át pudingformákba és hagyjuk hűlni legalább 1 órán keresztül.
Eközben elkészíthetjük a karamellt. A maradék cukrot tegyük egy lábasba és kis tűzön kevergessük, amíg folyóssá nem válik és a színe aranybarna nem lesz (kb. 5 perc). Ekkor óvatosan öntözzük meg a pudingok tetejét és várjunk nagyjából 5 percet amíg kicsit megszilárdul a karamell.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.