Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Friss ananász kókuszos karamella öntettel

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Myrecipes

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Variálhatod mindenféle gyümölccsel, amelyik elég kemény, hogy nyársra lehessen tűzni! Barack, nektarin, alma...

Hozzávalók

  1. 1 db friss ananász
  2. 1 bögre kristálycukor
  3. 3/4 bögre kókusztej
  4. 1/4 bögre édesítetlen kókuszreszelék
  5. 1/2 bögre víz

Az ananász végeit vágjuk le, hogy a talpára lehessen állítani és vágjuk le a külső rücskös héját. Ezután negyedeljük el hosszában a gyümölcsöt és vágjuk ki a magházat. Az ananász felét egyelőre tegyük félre.

Az ananász másik felét vágjuk még vékonyabb szeletekre és kockázzuk fel.

A cukrot a vízzel keverjük össze és melegítsük, de ne forraljuk fel. Addig tartsuk melegen, amíg aranybarna színt nem kap a folyadék. A tűzről levéve keverjük el a kókusztejjel. (a keverék kicsit bugyogni fog)

Tűzzük fel az ananászdarabokat egy nyársra és grillezzük 4-5 percig.

A szószt tegyük az asztal közepére, hogy mindenki tudjon mártogatni.

Az ananász kiváló fogyasztó hatású!

Tipp: karikára szeletelve is készíthető.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.