Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fügés Briós

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Természetesen édes és aromatikus füge. Ideális vasárnapi tízórai a barátokkal!

Hozzávalók

  1. 300 g liszt
  2. 1 dkg élesztő
  3. 125 ml langyos tej
  4. 60 g cukor
  5. 1 db tojássárgája
  6. 1 db egész tojás
  7. 100 g olvasztott vaj
  8. 100 g szárított füge
  9. 4 db friss füge

A lisztet, az élesztőt, a tejet, a cukrot, az egész tojást és a vajat összegyúrjuk és egy 1 órára letakarva langyos helyen állni hagyjuk. A szárított fügét apróra feldaraboljuk, és a tésztához gyúrjuk. Egy kikent őzgerincformába tesszük a tésztát, majd további 30 percig állni hagyjuk.  A tojássárgáját felverjük és megkenjük vele a tészta tetejét. 180 C-on kb. 40 percig sütjük. A friss fügéket  a kisült sütemény mellé kínáljuk, de a sütés előtt akár bele is nyomkodhatjuk.

Nagyon finom egy kis vajjal és tejjel!
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.