Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fűszeres karácsonyi lélekmelegítő

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Egy igazi karácsonyi aperitif – fűszeres, különleges, nem is kell ennél jobb kezdés az ünnepi lakomához!

Hozzávalók

  1. 30 dkg kristálycukor
  2. 2 evőkanál hideg víz
  3. 1 liter forró víz
  4. 1 rúd fahéj
  5. 10 db egész feketebors
  6. 20 db háromszínű egész bors (fehér, piros, fekete vegyesen)
  7. fél vanília rúd
  8. 3 csipet őrölt szerecsendió
  9. 3 csipet őrölt szegfűszeg
  10. 3 dl méz
  11. 1 db narancs héja tisztítva és felszeletelve
  12. 3,5 dl vodka

Előkészítés:

 Hámozd meg a narancsot, és héját szeld ujjnyi vastagságú szeletekre.

Elkészítés:

Vegyél egy fazekat, öntsd bele a cukrot, két evőkanál vízzel keverd össze, melegítsd, míg a cukor felolvad. Ha kész, öntsd hozzá a forró vizet és add hozzá a fűszereket, a három színű borsot, a fekete borsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd a vanília rudat.
Főzd 5 percig, utána add hozzá a mézet és a narancshéjat. Alaposan keverd össze, és főzd addig, míg a méz teljesen elvegyül a folyadékkal. A végén öntsd hozzá a vodkát, és keverd össze.
Kis aperitifes poharakban, forrón kínáld.

Tipp: Második variációban a narancs kifacsart levét is add a fűszeres koktélhoz.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.