Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gesztenyével töltött pulyka

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Gesztenye, milyen finom is az, amikor sül a tüzön... de milyen, amikor a bébipulykát töltjük meg vele?

Hozzávalók

  1. 1 csomag petrezselyem
  2. 1 db egész pulykamáj
  3. 1 db zsemle
  4. 1 dl tejszín
  5. 2 db tojássárgája
  6. 15 dkg füstölt szalonna
  7. 60 dkg gesztenye
  8. 20 dkg darált sovány sertéshús
  9. 1 db egész pulyka (min. 3-4 kg-os)
  10. 1 db vöröshagyma
  11. 1 dl száraz fehérbor
  12. 1/2 dl tej
  13. fekete és zöld bors őrölve

A gesztenye héját a csúcsos részén keresztirányban bevágjuk, és feltesszük főni. Amikor megfőtt, még melegen meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Krumplinyomón áttörjük, hogy finom masszát kapjunk. Belekeverjük a darált húst, a tojások sárgáját, a tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a vöröshagymával ledarált májat, az apróra vágott petrezselymet. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, és azt is a masszához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk a hozzávalókat. A pulyka hasüregét, combját, mellét a bőre alatt megsózzuk, és a tölteléket a mell-, és combbőre alá, vagy a hasüregbe töltjük. A nyílásra vékony szeletekre vágott szalonnacsíkokat teszünk. Tepsibe tesszük, és előmelegített forró sütőben 10 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk száraz fehérborral és lefedjük. A tüzet mérsékeljük, és így, lefedve pároljuk. Saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
Általános szabály, hogy ahány kilós a pulyka, annyi óráig kell puhítani.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.