Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gibanica - 4 féle töltelékkel

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A leglaktatóbb szlovén édesség: Gibanica! 4 különféle töltelékkel. Ezt meg kell kóstolni!

 

Hozzávalók

  1. 50 dkg rétestészta
  2. 10 dkg mák
  3. 20 dkg cukor
  4. 20 dkg tehéntúró
  5. 10 dkg mazsola
  6. 50 dkg alma
  7. 10 dkg dió
  8. 2 dl tejföl
  9. ízlés szerint fahéj
  10. ízlés szerint vanília
  11. ízlés szerint reszelt citromhéj
  12. 2 db tojás
  13. vaj, zsír

Egy cserépedényt kikenünk zsírral, a rétestésztát rétegenként belerakjuk, a rétegek közé tesszük a tölteléket. A töltelékek sorrendje a következő: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. Minden réteget alaposan megkenünk olvasztott zsírral. A legfelső lapot meglocsoljuk tejföllel, majd közepesen meleg sütőben egy óra hosszáig sütjük.

A töltelékek elkészítése:

- Almatöltelék
A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk, és cukorral félig megpároljuk. Még ne legyen nagyon puha! Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.

- Túrótöltelék
A túrót villával összetörjük, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott mazsolát, és a cukrot.

- Diótöltelék
A diót megdaráljuk, a tésztára szórjuk. Meghintjük cukorral, és meglocsoljuk tejföllel.

- Máktöltelék
A mákot a tésztára szórjuk, meghintjük cukorral, vaníliás cukorral, és meglocsoljuk tejföllel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.