Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gin-tonik torta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha szereted a gin-tonikot, biztos ez a torta is a kedvenced lesz! Ehhez ráadásként, még ínycsiklandó fehér-csokikrém, és eper szósz is jár!

Hozzávalók

  1. a gin-tonik sziruphoz:
  2. 50 g kristálycukor
  3. 50 ml víz
  4. 100 ml gin
  5. 200 ml tonik
  6. 50 ml lime lé
  7. a piskótához:
  8. 90 g vaj
  9. 6 db tojás
  10. 175 g kristálycukor
  11. 260 g finomliszt
  12. a csokikrémhez:
  13. 500 ml főzőtejszín
  14. 50 g Earl Grey teafű
  15. 1 kg fehér csokoládé
  16. a eperszószhoz:
  17. 500 g eper
  18. 250 g porcukor
  19. 1 db citrom frissen facsart leve

Előkészítés:

Vajazz ki egy 23 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Elkészítés:

A piskótához, egy kis fazékban melegítsd meg a vajat, hogy folyós állagú legyen, majd hagyd, hogy langyosra hűljön. Egy tálban keverd össze a tojást a cukorral, szitáld hozzá a lisztet, és keverd simává, majd forgasd bele a langyos vajat. Az így kapott piskótamasszát, öntsd bele a tortaformába, tűpróbáig süsd, kb. 20-25 perc múlva lesz kész. Hagyd egy kicsit hűlni a formában, majd abból kivéve hűtsd ki teljesen.
A csokikrémhez, a főző tejszínt melegítsd fel forráspontig, majd vedd le a tűzről, tedd bele a tealeveleket, és hagyd ázni benne 5 percig, majd kis lyukú szűrőn szűrd át. Egy másik edényben, lobogó víz felett olvaszd fel a fehér csokoládét. Öntsd a csokoládéhoz a teával ízesített tejszínt, és keverd addig, amíg egy sima, fényes krémet kapsz. Tedd félre, amíg elkészíted a gin-tonik szirupot.
A vizet keverd össze a cukorral, és állandó kevergetés mellet forrald 2-3 percig, majd vedd le a lángról és hagyd hűlni. A szirupból mérj ki kb. 100 ml-t és keverd össze a ginnel, a tonikkal és a lime lével.
Az eperszószhoz, tedd a gyümölcsöket, a cukrot és a citromlevet turmixgépbe, és turmixold simává az egészet, majd szűrd le.
A kihűlt piskótát szeld fel úgy, hogy három egyforma piskóta korongot kapj. Az első korongot, először kend meg a szirup egyharmadával, majd az így eláztatott piskótát kend meg a csokikrém egyharmadával. Ezután tedd rá a második korongot. Ezt ugyanígy rétegezd, majd jöhet a harmadik korong, és azt is kend meg a sziruppal, majd a csokikrémmel.
Az így elkészült tortát, tedd hűtőszekrénybe pihenni legalább egy órát.
Felszeletelve tálald, a szeletek mellé eperszószt kínálj.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.