Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gombás rizs

Szerző: Kelemen Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nagyon finom köret, de bizony önmagában sem megvetendő. Vegáknak külön figyelmébe!

Hozzávalók

  1. 30 dkg gomba (akár több féle)
  2. 2 dkg zsír
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. ízlés szerint só, bors
  5. 35 dkg rizs
  6. víz vagy húsleves alaplé
  7. 1-2 db rozmaring ág

A gombát tisztítsuk meg, vágjuk igény szerint vékony csíkokra vagy keresztbe.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, s a zsíron fonnyasszuk meg. Amint üveges lesz, tegyük rá a gombát, némi sót és borsot, pároljuk 4-5 percig. Tegyük félre.

A rizst mossuk át, majd kevés olajon pirítsuk meg. Amint kapott egy pici barnás színt a rizs, öntsünk rá annyi vizet, mely bőven elfedi! A vizet utólag még lehet pótolni, ha szükséges. Főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt, amig puha lesz.

Ha a rizs is kész, keverjük el a gombával. A rozmaring leveleivel díszítsük a tetejét.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.