Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Göngyölt aszalt szilva

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha váratlan vendégek toppannak be, s van otthon egy kis aszalt szilva meg bacon szalonna, isteni falatkákat dobhatunk össze nekik.

Hozzávalók

  1. 250 g aszalt szilva
  2. 250 g bacon szalonna (füstölt)
  3. 1 evőkanál borsikafű
  4. a tepsi kikenéséhez zsír

Az aszalt szilvákat egyenként betekerjük a bacon szalonnába. (Akár ennél a fázisnál le is ülhetünk a vendégek közé, és ha van gyerek a háznál, elvégeztetjük vele ezt a feladatot.) Ha megvan, vegyük elő a tepsit, és vékonyan zsírozzuk ki. Tegyük bele szép katonás rendben a szalonnákat, - szilvástul. Itt nem kell távolságot tartani, szorosan egymás mellé is rakhatjuk, így akár egy kisebb tepsi is elég a művelethez. Megszórjuk borsikafűvel, majd előmelegített forró sütőbe tesszük. Amikor megpirult a teteje, már kész is. Megjegyzés: aki szereti a majoránnát, a borsikafű helyett használhatja azt is.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.