Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Görög spenótos pite fetasajttal - képsorozattal***

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 24 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Kifejezetten vegetáriánusoknak kitalált fincsi görög étel, ugyanakkor mindenkinek ajánljuk! Elvetemült húsimádók a töltelékbe keverhetnek egy kis darált húsfélét is...

Hozzávalók

  1. A teljes pitéhez:
  2. legalább 4 lap kész rétestészta
  3. 1 db tojás
  4. 2 teáskanál frissen őrölt bors
  5. 3 evőkanál olivaolaj
  6. 2 evőkanál víz
  7. A töltelékhez:
  8. 75 ml víz
  9. 150 ml olivaolaj
  10. 2 kg megmosott, apróra vágott spenót (fagyasztott is jó)
  11. 1 nagyobb vöröshagyma
  12. 40 dkg fetasajt

Ha ezt a finomságot igazán jól akarod csinálni, akkor 2 napra lesz szükséged. Miért? Mert a spenótnak jót tesz, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben tölt. Ha ez nem történik meg, akkor sincs baj, de elmarad a fantasztikus ízhatás!

1. nap: készítsük el a tölteléket!

- vágd apróra a hagymát, s főzd/pirítsd egészen addig a 150 ml olivaolajon, amig szaftos nem lesz az állaga.

- add a kész hagymához a spenótot és a vizet, fedd le, vedd alacsonra a hőfokot, s hagyd főni 20 percig. 3-4 perceként keverd meg!

- ha kész, tedd a spenótot egy szűrőbe, hogy a lé lecsurogjon róla. Tedd tálba, fedd le, s helyezd éjszakára hűzőszekrénybe! 

2. nap: készítsük el a pitét!

- melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

- verd fel a tojást, és keverd a spenóthoz!

- villával nyomkodd szét a fetasajtot, és keverd a spenóthoz. Ha úgy érzed, hogy túl leveses/vizes a sajt, előtte kézzel nyomkodd ki belelő a levét!

- 2 lap rétestásztát helyezz egy sütőedénybe. A sütőedényt kend be az olivaolaj egy részével. (Igény szerint használhatsz több réteg rétestésztát)

- A megmaradt olajat pedig a sütőedénybe helyezett rétestésztára kend.

- Öntsd a tölteléket a tésztára, majd egyenletesen oszlasd el!

- Ha kész, a megmaradt tésztalapokat tedd a spenót tetejére! vegyél a kezedbe egy kis vizet, és spricceld be a tésztát!

- Vágd fel egyenletesen a pitét!

- Sózd, borsozd a tetejét!

- Süsd készre, 175 fokon, kb 35-40 perc.

Kész! Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.