Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Görög joghurtos tzatziki saláta

Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A görögök előszeretettel fogyasztanak a húsételek mellé salátákat. A tzatziki uborkából készült sűrű joghurtos saláta, amit előételként is fogyasztanak.

Hozzávalók

  1. ízlés szerint friss citrom leve
  2. 2,5 dl tejföl
  3. 1,5 dl natúr joghurt
  4. 7-8 gerezd fokhagyma
  5. 2 közepes méretű kígyóuborka
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint fehérbors

Az uborkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk.

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a tejfölt, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és jól összekeverjük.

Letakarva 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Akkor lesz igazán jó, ha kifejezetten sűrűre sikeredik.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.