Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Görögdinnyés granita

Szerző: Kelemen Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez a szájban gyorsan szétáradó hűvős finomság igazi kényeztetés a nagy nyári melegben. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Hozzávalók

  1. 6 evőkanál kristály cukor
  2. 4 db lime leve
  3. 0,5 liter víz
  4. 0,7 kg görögdinnye (bél)

A vízet öntsük egy lábosba, közepes hőmérsékleten olvasszuk fel benne a cukrot, majd adjuk hozzá a lime levét. Ha kész, tegyük félre, hoy lehűljön.

A görögdinnye bélből távolítsuk el a magokat. Turmix gépbe helyezve addig turmixoljuk, míg pépessé válik. Adjuk hozzá a kihűlt, cukros-limes vízhez. Keverjük össze.

Fagyasszuk le, kb. 4 óra alatt kész. Érdemes a fagyasztás közben 3-4 alkalommal átkeverni.

Találás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy egy kicsit felengedjen.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.