Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Graten / Gratin Mártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha némileg többet szeretnél, mint az egyszerű besamel mártás, akkor egy kis tejszín segítségével feltúrbózható..

Hozzávalók

  1. 8 dkg liszt
  2. 1 dl tejszín
  3. 15 dkg vaj
  4. 2 darabból tojássárgája
  5. 5 dl tej
  6. 2 dkg só
  7. 10 dkg reszelt sajt

10 dkg vajból, a lisztből és tejből besamelmártást készítünk. Tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk. A maradék vajat a mártásba morzsoljuk, alaposan elkeverjük, majd sóval ízesítjük, - szükség esetén. Főtt és párolt ételeket gratenmártással bevonjuk, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben megpirítjuk.

Rákhoz csak szószként is nagyszerű!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.