Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Grillezett lazac

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha valami nagyon finomat szeretnél, és nem elégszel meg a ponttyal vagy keszeggel, akkor válassz lazacot! És milyen egyszerű...

Hozzávalók

  1. 1 kg lazacfilé
  2. 10 dkg barnacukor
  3. 2-3 evőkanál olivaolaj
  4. 1 evőkanál szárított kakukkfű
  5. 1 teáskanál cayenne bors
  6. 1 db cédrus fatábla - deszka

Mi a különleges az elkészítési módban? A cédrusból készült deszkát 20 percre vízbe kell helyezni, hogy alaposan megszívja magát! Ugyanis ezen a deszkán keresztül fogjuk megpárolni, átfüstölni a halat a grill felett, s a cédrus ízét átvéve nagyon finom lesz a hal. Ez a fajta deszka kapható a görög élelmiszerboltokban. De nem muszáj beszerezni, szimpla otthoni vágódeszka is megfelel, mert a cukros, fűszeres olaj már önmagában is nagyon finommá teszi a halfilét!

Elkészítés:

A cayenne borsot, a barnacukorral, kakukkfűvel és az olajjal keverjük össze és kenjük be vele a lazacot. A lazacszeletet helyezzük a deszkára (bőrrel a deszka felé), majd helyezzük a grill fölé, s grillezzük addig, míg a tetején a zsír ki nem fehéredik, kb. 30-35 percig. A grill ne legyen túl forró!

Igazán zamatos némi friss salátakörettel!

Kalóriatartalom: 550



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.