Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Grillezett csirkemell, rebarbara körettel

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A reberbara szárát sokféleképpen felhasználhatjuk, hogy még sokszínűbbé tegyük mindennapi étkezésünket. Nemcsak süteményekben nagyon finom ez a zöldség, hanem húsok mellé, köretként is megállja a helyét.

Hozzávalók

  1. 500 g rebarbara szár feldarabolva
  2. 135 g kristálycukor
  3. 1 evőkanál narancs héja lereszelve
  4. 240 ml narancslé
  5. 1 nagy db zöld csípős paprika (vagy chili paprika) felszeletelve
  6. 2 db mogyoróhagyma finomra vágva
  7. 350 g csirkemell filé
  8. 2 evőkanál olíva olaj
  9. 1 evőkanál citromlé
  10. ízlés szerint só, bors

A rebarbarás körethez vegyél egy fazekat, tedd bele a rebarbarát, a narancshéjat, a felaprított mogyoróhagymát, a zöldpaprikát és a cukrot, majd öntsd fel narancslével. Az egészet forrald fel, és alacsony lángon főzd kb. 10 percig. Közben gyakran keverd meg. Akkor van kész, ha a rebarbara teljesen megpuhult, és szósz állaga lett az egésznek.

A grillezőt melegítsd elő, ha nincs, akkor a sütőt állítsd grill fokozatra. A csirkemell filéket fűszerezd sóval borssal, majd kend be őket olíva olajjal és citromlével. Grillezd mind két oldalukat 6-6 percet. A kész hússzeleteket, a rebarbarás szósszal leöntve tálald.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.