Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Grissini olívabogyóval

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez az olasz kenyérrúd csak finom lehet. Melegen az igazi. Sütőből kivéve azonnal rászabadul a család. Ezáltal még sosem próbáltam, milyen hidegen...

Hozzávalók

  1. A tésztához:
  2. 25 g élesztő
  3. 200 ml víz
  4. 320 g búzaliszt
  5. 2-3 evőkanál olívaolaj
  6. késhegynyi kristálycukor
  7. ízlés szerint só
  8. Egyebek:
  9. 7-8 dkg fekete olívabogyó (magozott)
  10. 1 db egész tojás

Az olívabogyókat negyedekbe vágom, félreteszem.

A kelttészta elkészítése: a vízben feloldom az élesztőt, majd egy keverőtálban alaposan összedolgozom a liszttel és a többi hozzávalóval. Kenyérsütővel rendelkezők könnyű helyzetben vannak, ha nincs ilyened, akkor kb. 15 percig dagaszd a tésztát, majd hagyd kelni 1 órán át. Ezután újra gyúrd át.
Ha kész a tészta, az olívabogyókat beledolgozom.

Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát. Akkor jó, ha kb. egy 20x40 cm-es négyszöget formázok. Pizzavágóval vagy éles késsel a rövidebb oldaláról egy centi széles rudacskákat vágok. Óvatosan tepsire helyezem őket, a tetejüket ecset segítségével megkenem a felvert tojással, majd hagyom még kb. 30 percig kelni. Amikor kellően megdagadtak, a sütőbe helyezem, 180 ºC-ra állítom, 12-13 percig sütöm.

Tipp: a tetejére darabos só, parmezán is szórható.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.