Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyömbéres csirkemellragu - afrodiziákumbomba

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A gyömbér közismert afrodiziákum, vágykeltő finomság. Csempéssz  Te is a Valentin napi vacsorába egy keveset belőle, hogy az este biztosan tökéletes legyen.

Hozzávalók

  1. 2 nagy kicsontozott csirkemell
  2. 4 evőkanál olaj
  3. 1 csokor újhagyma
  4. fél citrom frissen facsart leve
  5. 2 dl húsleves alaplé
  6. 1 dl tejföl
  7. 1 teáskanál búzakeményítő
  8. ízlés szerint só, bors
  9. 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  10. a díszítéshez: petrezselyem

Előkészítés:

Az újhagymákat mosd meg, majd karikázd fel, a zöld részével együtt.
A csirkemellet vágd fel kockákra.

Elkészítés:

Az olajon fonnyaszd meg az újhagymát, majd add hozzá a húst. Fehéredésig pirítsd, sózd, borsozd, szórd meg gyömbérporral, majd add hozzá a húslevest, bolondítsd meg citromlével. Fedő alatt párold addig, amíg a hús megpuhul. A tejfölt keverd simára a keményítővel, és add hozzá a csirkéhez. Főzd kb. 5 percig állandó kevergetés mellett. Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, forrón tálald, párolt rizs illik hozzá a legjobban.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.