Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyümölcsleves

Szerző: Glilicze Lívia
Forrás: 2009. karácsonyi sütirecept versenyre küldött recept

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Kedvenc gyümölcslevesem, karácsonykor sem maradhat ki a menüsorból.

Hozzávalók

  1. 1 üveg (380g) meggy
  2. 5 db alma
  3. 5 db őszibarack
  4. ízlés szerint szilvabefőtt
  5. ízlés szerint ananászkonzerv
  6. ízlés szerint őrölt fahéj
  7. ízlés szerint szegfűszeg
  8. ízlés szerint szerecsendió
  9. ízlés szerint egész fahéj
  10. 2 csomag vaníliás pudingpor
  11. ízlés szerint kristálycukor

A gyümölcsök leveit beleöntöm egy lábosba. Teszek hozzá még egyszer annyi vizet, mint a gyümölcsök leve. Először a keményebb gyümölcsöket teszem bele, hogy megfőjenek, aztán a puhábbakat, közbe ízesítem fahéjjal, cukorral, szegfűszeggel. Mikor megfőttek a gyümölcsök, egy kisebb keverőtálba elkeverem a 2 cs vaníliás pudingot egy kevés meggylével, és beleöntöm a levesbe folyamatos kevergetés közben, amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött , még 1-szer megízlelem elég édes-e, és ha igen, akkor már csak azt kell megvárni, hogy kihűljön, 1-2 órára hűtőbe teszem és utána tálalom. Szerecsendiót reszelek bele a végén , az még finomabb ízt kölcsönöz neki. Az illata a fahéjtól és a szegfűszegtől, nagyon jó Karácsonyi hangulatot teremt a konyhában!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.