Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyümölcsös forralt bor

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha valaki nem szereti túlzottan a forralt bort, mégis azt javaslom, ezt feltétlenül kóstolja meg. Lehet, hogy megváltozik a véleménye...

Hozzávalók

  1. 0,5 dl vörösbor
  2. 0,5 dl piros szőlőlé
  3. 3-4 db szegfűszeg
  4. néhány db fahéj
  5. 3-4 evőkanál kristály cukor
  6. 2 db friss naracs héja és leve

A narancsot pucoljuk meg, héját hagyjuk nagyobb darabokban.

A bort a szőlőlével együtt forráspontig melegítsük fel egy lábosban, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel, mert veszít aromájából.  Tegyük bele a fűszereket és a narancshéjat. Hagyjuk egy kicsit állni, majd édesítsük ízlés szerint.

Ha kész, öntsük bele a narancs kifacsart levét is. Csészékbe öntve, forrón tálaljuk.

Tipp: A kristálycukrot mézzel is helyettesíthetjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.