Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyümölcsös zselé

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez a recept tökéletes példa arra, hogy ha nincs kéznél a Harry Potter varázspálcánk, hogyan lehet szinte a semmiből finom és egészséges nyári hűsítő desszertet varázsolni.

Hozzávalók

  1. 4 tasak zselé
  2. 1 üveg magozott meggybefőtt
  3. 3 db nagyobb narancs
  4. 1/2 csésze víz

Még hogy Harry Potter! Ugyan máááár! Haladjunk a korral… Pucoljuk meg a narancsot és szedjük gerezdekre, a meggyet pedig szűrő segítségével csepegtessük le. Kapjuk elő a zseléket, és a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint készítsük el a zselét azzal a különbséggel, hogy a szükséges mennyiségű víz felét a magozott meggybefőtt levével pótoljuk. A zselét még folyékony állapotba öntsük poharakba vagy csészébe, majd dobáljuk bele a gyümölcsöket vegyesen vagy akár külön-külön, ki hogy szereti. Száműzzük hidegebb éghajlatra. Amikor már összeszedte magát a zselé, és nem cseppfolyós, hanem szilárd halmazállapotot vett fel, borítsuk tányérra, majd tálaljuk!

Tipp: természetesen a gyümölcs tetszésed szerint variálható, idénygyümölcsökkel, konzervekkel, befőttekkel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.