Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyümölcszselé málnapürével és mentás öntettel

Szerző: Puffancs
Forrás: saját zselérecept (nyertes beküldött recept - 2008.05.13.)

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: csak profiknak
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Többszöri házi zselékészítés elrontása után, összevagdaltam néhány jó ötletet és mechanizmust, így született saját zseléreceptem, de tényleg csak profiknak...

Hozzávalók

  1. 300 gramm víz
  2. 300 gramm kristály cukor
  3. 20 gramm zselatin
  4. 1000 gramm gyümölcslé (tetszés szerinti íz)
  5. 160 gramm Cointreau likőr
  6. 70 gramm eper
  7. 70 gramm narancs
  8. 70 gramm szőlő

Zselé elkészítése: A viz és cukor mennyiségének felét felforraljuk a cukor olvadásáig, majd a meleg szirupban feloldjuk a zselatin felét, és hozzá adjuk a gyümölcslé és a likőr felét. Tetszőleges (műanyag, porcelán) formák aljára öntjük a zselét, majd elrakjuk a hűtőbe.

Amint megindul a szilárdulás, azonnal újrakezdjük a zselékészítési folyamatot a másik adaggal. Kivesszük a hűtőből a megszilárdult zseléket, ráhelyezzük a megtisztított gyümölcsöket, majd ráöntjük a még folyékony zselét - egyenletesen elosztva a tálak között, - és visszatesszük a hidegbe.

Tálalás előtt egy kicsikét felmelegítjük a formát és úgy fordítjuk ki belőle a zselét. Díszítsük eperrel és/vagy marcipán figurával.

Szószok:

Málna szósz:

Málna pürésítve

1000 gramm

Keményítő 100 gramm

Víz 50 gramm

Menta szósz:

Menta likőr 300 gramm

Zselatin 40 gramm

Víz 1000 gramm

Öntetek elkészítése: A keményítőt feloldjuk vízben és a felforralt málnapürébe belekeverjük. Addig főzzük lassú tűzön, amíg egyenletessé nem válik. A mentás öntethez nem kell tenni mást, mint vízben feloldani a zselatint, majd pedig hozzáönteni a likőrt és készen is van.

Hűtsük le a szószókat, a zselére öntve gusztusosan tálaljuk!

A gyümölcsök természetesen aktuális idénygyümölcsökkel helyettesithetőek!

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.