Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Habos sárgabaracktorta

Forrás: Konyhamagazin (recept)

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 2 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Igazi habos-babos finomság. A látványa mellett az íze is elcsábít...

Hozzávalók

  1. a diós alaphoz:
  2. 10 dkg dió, durvára vágva
  3. 7 dkg cukor
  4. 3 evőkanál méz vagy juharszirup
  5. 5 dkg vaj
  6. 3 evőkanál tejszín
  7. 1 kész piskóta tortalap
  8. a töltelékhez:
  9. 3 evőkanál zselatin
  10. 2-3 evőkanál citromlé
  11. 1 dl joghurt
  12. 3 evőkanál méz vagy juharszirup
  13. 50 dkg sárgabarack, kimagozva, felezve
  14. 1 db narancs leve
  15. 1 evőkanál étkezési keményítő
  16. 3 evőkanál baracklikőr
  17. 3 dl tejszín
  18. a tetejére:
  19. 2 tojásfehérje
  20. 10 dkg cukor

A diót a cukorral, a mézzel, a vajjal és a tejszínnel feltesszük a tűzre. Egyszer felforraljuk, majd félrehúzzuk. A tortalapot kettévágjuk, az egyik felére a diós masszát rákenjük. A torta tetejére a tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd a masszából egy sütőpapírral bélelt sütõlapra habzsákból csinos tölcsérformákat nyomunk. Langyos, 150 C-os sütõbe toljuk (légkeveréses sütõben 135 C), és kb. 15 perc alatt megsütjük, azaz inkább szárítjuk.
Amíg a habcsókok hûlnek, a zselatint egy kevés vízben feloldjuk, a felmelegített citromlébe keverjük. Egyszer felforraljuk, majd a joghurtba dolgozzuk. A mézzel édesítjük, és félretesszük. A barackot a
narancslével és a keményítővel felforraljuk, a likõrrel ízesítjük, és szintén hûlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos masszával egybeforgatjuk.
A diós alapot egy kapcsos tortaformába fektetjük. A sárgabarackkompótot rákanalazzuk, a joghurtos tejszínt a tetejére simítjuk. Legalább 1 órára a hûtõszekrénybe állítjuk. Ezután a karimát lehúzzuk, a második tortalapot 12 cikkre vágjuk, mindegyik tetejére 1-1 habcsókot ültetünk.
A tortát tálra csúsztatjuk, és a habcsókos cikkeket a tetejére illesztjük.

Egy adag: 1810 kJ/430 kcal



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.