Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Haltepertő - videóval

Szerző: Fehértói Halászcsárda - Frankóságok

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Egy nagyon egyszerű étel receptje következik, melyet az országban leginkább a Dél-alföldön készítenek.

Hozzávalók

  1. 80 dkg pontyfilé
  2. 10 dkg liszt
  3. 0,5 dkg paprika
  4. 10 dkg zsemlemorzsa
  5. csipetnyi só
  6. csipetnyi bors
  7. 0,1 dkg ételízesítő
  8. 0,1 dkg hal-fűszerkeverék
  9. 30 dkg lilahagyma
  10. 20 dkg étolaj
  11. 1 db citrom
  12. 1 db zöldpaprika
  13. 1 csokor snidling

A Szegedi haltepertő elkészítésénél az első lépés, hogy egy tálba lisztet öntünk, teszünk hozzá egy kis zsemlemorzsát és halfűszer keveréket, sót, borsot, ételízesítőt és őrölt piros paprikát. Mindezt összekeverjük, mert ebbe fogjuk majd beleforgatni a halcsíkokat. Ahhoz, hogy a halcsíkok elkészüljenek a halfilét vágódeszkára helyezzük, egy késsel az Y szálkákat átvágjuk. A filé alsó részét használjuk, mely teljesen szálkamentes. Ezt ízlés szerint vághatjuk kockákra, vagy csíkokra is. Miután a kellő mennyiséget feldaraboltuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ételízesítővel megszórjuk. Az előzőleg elkészített paprikás, fűszeres lisztben megforgatjuk és bő forró olajban ropogósra megsütjük. Miután elkészült, a zsiradék felitatásához papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki. A tálalás ezután történhet hal vagy hegedű formájú tányérra, de a hagyományos tányér is megfelelő. Friss zöldségekkel, lila hagymával, snidling hagymával díszíthetjük.


 

.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.