Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hamis marcipán golyócskák

Szerző: Forray Zsuzsa
Forrás: 2009. karácsonyi sütirecept versenyre küldött recept

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez az idei felfedezésem, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

  1. 15 dkg gríz (búzadara)
  2. 10 evőkanál tej
  3. 10 dkg sütőmargarin
  4. 30 dkg porcukor
  5. 25 dkg darált keksz
  6. 1 üveg (30 ml) keserű mandulaaroma
  7. kevés keserű kakaópor

A grízt leforrázzuk a tejjel, majd - még melegen, így homogénebb lesz - a következőket keverjük hozzá: sütőmargarin, porcukor, darált keksz, legvégül pedig a keserű mandulaaroma. A masszát hagyjuk kihűlni, majd csinos golyócskákat formázunk belőle. Ezt követően keserű kakaóporba hempergetjük őket, és tálaljuk. Érdemes fogyasztás előtt lehűteni, akkor kevésbé érződik keserűnek a kakaópor.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.