Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hamis Piskóta - öntettel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nos, ha a karácsonyi előkészületekkel kicsit megcsúsztunk (mint mindig), válasszuk desszertnek ezt a receptet, ami pillanatok alatt készen van, és tuti sikert garantál!

Hozzávalók

  1. 3 bögre fehérliszt
  2. 3 teáskanál sütőpor
  3. fél teáskanál só
  4. negyed bögre margarin
  5. 1,5 bögre cukor
  6. 3 db tojás
  7. fél bögre (vagy akár mandula, ki-ki ízlése szerint), durvára vágva
  8. fél bögre mazsola, apróra vágva
  9. 1 bögre tej
  10. 1 vanília rúd
  11. bármilyen friss v. konzerv gyümölcs

Minden évben megfogadom, hogy olyan karácsonyi desszertet rittyentek, amit még Gundel bácsi is megirigyelhet. Minden évben megcsúszok egy kicsit. Na jó, nem kicsit, nagyon. És minden évben a karácsonyi menü desszertjének idejéből faragok le, ezért mára már nagy mágus lettem, hogyan kell gyorsan fejedelmi finomságot összedobni. Mint például ezt. A lisztet pillanatok alatt összekeverem a sütőporral és a sóval. Eközben a vajat egy elegáns mozdulattal bedobom a mikróba, hogy egy kicsit olvadjon, majd beleöntöm a cukrot, és krémesre keverem. Mindezt turbó sebességgel. Mehet bele a tojás, a sárgája egyben, a fehérje felverve. Jöhet a dió és a mazsola, majd később a liszt és a tej. Fokozatosan, folyamatos kevergetés közben. Mikor már szép sima a masszám, - vagy minek is nevezzem, - belerakom a kikapart vaníliabelet. És már látom is Róma partjait! Egy vajjal kikent tepsibe csurgatom, szép, egyenletesen, és bedobom az előmelegített sütőbe. Amíg sül, készítek hozzá valamilyen öntetet. Csokisat-vaníliásat, mikor milyet kíván a család apraja-nagyja. Mikor kész a süti, mehet rá az öntet, a tetejére gyümölcs, és kész is. Isteni! A süti is, és én is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.