Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Házi kenyér pestós töltelékkel

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Aki tud élni, az tud… és ezt a kenyeret eszi! Pestóval fogjuk megtömni… vigyázat, nagyot durran, ha társaságban felszolgáljuk!

Hozzávalók

  1. 3 evőkanál pesto
  2. 1 teáskanál fokhagymás só
  3. 10 dkg reszelt mozzarella
  4. 10 dkg parmezán sajt
  5. 1 tasak élesztő
  6. 1,5 dl víz
  7. 2 dl tej
  8. 2 evőkanál olívaolaj
  9. 1,5 teáskanál só
  10. 1 kiskanál cukor
  11. 45 dkg liszt

Tűrjük fel az ingujjunkat, és essünk is neki! Az élesztőt langyos vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a tejet, a sót, a cukrot, és a liszt felét. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a maradék lisztet is. Az immár igen emberes… illetve tésztás anyagunkat tegyük lisztezett gyúródeszkára, vagy konyhapultra, majd gyúrjuk alaposan meg. Ezután takarjuk le, és hagyjuk egy órát magára, hogy kiheverje a karizmaink okozta sokkot. Ezt az általam stresszmentesítőnek titulált mozdulatot a fehér köpenyes szakik (értsd: szakácsok) kelesztésnek nevezik. Miközben kel, keverjük össze a pestót, a sót és a kétféle sajtot. Ha letelt a tészta pihenőideje, gyúrjuk egy kicsit át, majd formázzuk hosszúkás cipóvá, amit nem túl laposra, de egy kicsit lenyomunk. Most a közepére pakolhatjuk a pestós anyagunkat, majd hajtsuk félbe, és a végeit nyomjuk össze, hogy ne csorogjon majd ki a pestónk. Óvatosan igazítsuk formára (csak hogy valahogy kinézzen, például hasonlítson egy vékony francia kenyérre), majd tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre. Kenjük meg az olajjal a tetejét, majd mehet a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc, és kész! Ha a pestóból is házit szeretnél, itt isteni receptet találsz ahhoz is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.