Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Házi sárgabarack chutney

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ahhoz, hogy egy jó kis sárgabarack chutney-t együnk, nem kell messzire mennünk, és sokat fizetnünk érte. Elég, ha csak a zöldségesig ugrunk le, majd nekiállunk két szép kacsónkkal, és otthon elkészítjük az amúgy roppant egyszerű desszertet.

Hozzávalók

  1. 50 dkg sárgabarack, megtisztítva, kimagozva
  2. 1 fej nagy hagyma, apróra vágva
  3. 1 evőkanál só
  4. 3-5 dkg cukor
  5. 75 g mazsola
  6. 300 ml fehérborecet

Most, szezon idején van dögivel, de később akár aszalt sárgabarackból is készíthetjük (bár ebben az esetben tanácsos előtte éjszaka vízben áztatni ráncos bőrét). Dobáljuk a serpenyőben lévő kevés vízbe a barackok felét, a hagymát, a sót, a cukrot és a mazsolát, majd löttyintsük bele az ecetet is. Körülbelül egy órára hagyjuk magára a díszes társaságot, de azért nem teljes felügyelet nélkül, időnként vessünk rájuk egy pillantást, és kevergessünk egyet rajtuk, ne legyen olyan uncsi a parti (a cukornak el kell ez idő alatt olvadni a gyönyörtől, a baracknak pedig szét kell esnie a boldogságtól). Ezután eresszük a társaság közé a másik barackok árván maradt részét is, majd 10 perc után tálaljuk, vagy tegyük félre későbbre. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.