Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hideg narancsleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bár a hideg szó miatt inkább a nyárra asszociálnánk, nekem mégis a tél jut eszembe. Mert narancsszezon télen van. Ha valami hideg finomságra vágyom, ezt választom...

Hozzávalók

  1. 55 dkg friss narancs
  2. 2,5 dl víz
  3. 0,4 l fehér bor
  4. 5 dl friss narancs leve
  5. 2 dkg étkezési keményítő
  6. 5 evőkanál cukor vagy édesítő por
  7. csipetnyi só
  8. 1 db egész tojás
  9. 1 db rózsaszín húsú grapefruit

A narancsokat folyó vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját lereszeljük. A megmaradt fehér héjtól is megtisztítjuk. Gerezdekre bontjuk, a hártyát lehúzzuk. A grapefruittal ugyanígy járunk el. A feldolgozott gyümölcsöket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Ekkor egy kevés reszelt héjat is félreteszünk díszítéshez.

Egy lábasba 2,5 dl vizet öntünk, a reszelt narancshéjat belerakjuk, hozzáadjuk a narancslevet és a fehérbort. Felforraljuk, kis lángon kb. öt percig főzzük.

A tojásfehérjét a cukor vagy édesítőszer harmadával kemény habbá verjük. A forrásban lévő narancsos-boros lébe teáskanállal galuskákat szaggatunk, 2 percig főzzük, leszűrjük, majd melegen tartjuk.

A levest továbbra is a tűzhelyen tartjuk, de ne forraljuk.

A tojássárgáját habosra keverjük a cukor vagy édesítőszer megmaradt részével, majd óvatosan  hozzákeverjük a keményítőt és a sót. Az elkészült tojássárgamasszához hozzákeverjük egy kevés forró boros-narancsos lét (hogy felmelegítsük), majd az egészet beleöntjük a lábosba, ahol a többi lé van. Habverővel simára keverjük és egy perc múlva lehúzzuk a tűzről. Félretesszük, hogy kihűljön, ha már hűtőbe helyezhető, berakjuk.

Tálalás előtt a gyümölcsöket csészékben elosztjuk, a levest ráöntjük, végül mindegyiknek a tetejére helyezünk egy kevés rszelt héjat.

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.