Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Holland paradicsomleves

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Aki szereti az olasz paradicsomlevest, az biztosan rajongani fog a holland verzióért is, ami nemcsak finom, de elég könnyen el is készíthető.

Hozzávalók

  1. 100-150 gramm tészta
  2. 200-300 gramm darált hús
  3. 2-3 liter alaplé
  4. 2 doboz paradicsom püré
  5. 500 gramm paradicsom
  6. 300-500 gramm vöröshagyma
  7. 1 evőkanál édes piros paprika
  8. 2 db babérlevél
  9. 200 milliliter tejszín
  10. petrezselyem

Feltesszük a tűzre az alaplevet és beletesszük a babérlevelet. A hagymákat  megpucoljuk, 4 részre vágjuk és szintén hozzáadjuk a leveshez, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Ezután körülbelül 20 percig főzzük.

Amíg fő a leves a darált húsból gyúrjunk kis gombócokat és tegyük bele bátran a levesbe főni. Ha ezzel végeztünk, adjuk hozzá a paradicsom pürét és a paradicsomot is. Keverjük el alaposan majd tegyük bele a tésztát is. Az egészet főzzük lefedve lassú tűzön forrástól számítva 10 percig, időnként megkeverve. Közben ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük.

Tálalásnál a tányér aljára öntsünk tejszínt, majd rá a levest. Együnk mellé friss bagettet (a hollandok bele szokták mártogatni a levesbe.).



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.