Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hollandi mártás

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Spárgához, karfiolhoz, brokkolihoz, kelbimbóhoz a legnagyszerűbb ez a mártás, kár lenne nem kipróbálni, elkészíteni pedig könnyű és gyors!

Hozzávalók

  1. 3 dgk vaj
  2. 2 db tojássárgája
  3. 2 evőkanál fehérbor
  4. 1 evőkanál szójaszósz
  5. 1 evőkanál citromlé
  6. 1 csipetnyi gyömbérpor

A vajat felolvasztjuk, ha hab keletkezik, azt leszedjük.

A tojássárgákat összekeverjük a borral, vízfürdőbe állítjuk, és habosra verjük. Fontos, hogy ne használjunk elektromos habverőt, ez esetben könnyen összeesik az egész mártás! Cseppenként, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a vajat.

Szójaszósszal, citromlével, borssal és gyömbérrel megvadítjuk.

Spárgához, karfiolhoz, brokkolihoz, kelbimbóhoz a legnagyszerűbb.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.