Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hortobágyi palacsinta - eredeti recept!

Szerző: amcika
Forrás: Gundel recept alapján - beküldött recept

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Az eredeti Hortobágyi palacsinta tartozéka darált borjúhús, nem disznópörkölt! Olvasd a receptet, hogy megtudd, hogyan készül az igazi Hortobágyi palacsinta!

Hozzávalók

  1. 12 db kész palacsinta
  2. 45 dkg darált borjúhús
  3. 2 fej vöröshagyma
  4. 3 dl tejföl
  5. kevés só, pirospaprika
  6. a habaráshoz liszt

A borjúhúst ledaráljuk (vagy így vesszük), a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. E kettőből gyorsan pörköltet készítünk.

Amíg a pörkölt fő, a palacsintákat megsütjük. Amint a borjúhús megpuhult likacsos szűrőkanállal kimerjük egy másik főzőedénybe, a lábosban maradt lé egyharmadát hozzátesszük, majd a tejföl felével addig pároljuk tovább, míg teljesen pépes állagú lesz.

Amint kész, megtöltjük a palacsintákat, s tetszés szerint feltekerjük, négyzet vagy héromszög alakúra hajtogatjuk.

A tejföl másik felével simára keverünk 2 evőkanál lisztet, majd behabarjuk vele a megmaradt pörköltlevet, amit felforralunk, majd azonnal a palacsintára öntünk.

Gyorsan tálaljuk, és további tejfölt kínálunk hozzá.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.