Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Csicseriborsó krém - Humusz

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ha azt a fogalmat hallod: humusz, valószínűleg valami egészen más jut eszedbe. Gasztronómiai megközelítésből a humusz csicseriborsó-krémet jelent.

Hozzávalók

  1. 30 dkg csicseriborsó
  2. 10 dkg margarin
  3. 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  4. 1 gerezd fokhagyma
  5. ízlés szerint mustár
  6. fél csomag friss petrezselyem (felaprítva)
  7. ízlés szerint só, bors
  8. pár csepp friss citrom leve

A csicseriborsót az elkészítését meglelőző este vízbe beáztatjuk. Reggel leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb. 50 perc).

Amikor elkészült, leszűrjük, áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.  (Akár turmixot is használhatunk).

Tipp: a margarin helyett használhatunk vajat vagy olívaolajat.

.

.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.