Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Orosz, hússal töltött tészta

Szerző: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 3 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Tradícionális orosz étel, amit sokféleképpen el lehet készíteni. Mi most az alap receptet mutatjuk be, Te pedig otthon tovább finomíthatod...

Hozzávalók

  1. 150 gramm darált marhahús
  2. 350 gramm darált sertéshús
  3. 3 pohár liszt
  4. 1 db tojás
  5. 2/3 pohár meleg víz
  6. 2 db közepes fej hagyma
  7. 50 gramm tejszín
  8. bors
  9. babér levél

Tészta összetevői:
3 pohár liszt
2/3 pohár meleg víz
1 tojás
½-1 teáskanál só


Az átszitált lisztet felhalmozzuk a gyúródeszkára egy kis hegy formájában. A közepére csinálunk egy kis bemélyedést, amibe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vizet és a sót. Ezután tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt a tészta, akkor becsomagoljuk az egészet celofánba és félre rakjuk állni úgy 30-40 percre. 

Töltelék:

150 gramm marhahús(darált)
350 gramm sertéshús(darált)
2 közepes fej hagyma
50 gramm tejszín

Bors


A darált húst egy edénybe rakjuk, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát, amit előzőleg reszelővel a lehető legkisebbre reszeltünk, majd végül bele öntjük a tejszínt és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és jól összekeverjük az egészet. 

Amikor letelt az idő és a tészta összeállt, egy jól formálható masszává újból kirakjuk a gyúródeszkára, amit előzetesen meghintünk liszttel, hogy ne ragadjon a deszkához. Ezután a tésztát sodrófával a szélek felé haladva vékony lapos körré formázzuk. Veszünk egy kör alakú poharat vagy pogácsaszaggatót és annak segítségével köröket vágunk ki a tésztából, amíg az el nem fogy. Ezután minden kis kör közepére rakunk a töltelékből, majd félbehajtjuk, és gondosan összezárjuk ujjainkkal a szélét, majd a félkör két szélét összehajtva újra kört formálunk bel?le.
Ha kész vagyunk velük, akkor egy nagy edényben vizet forralunk, amit megsózunk, ízlés szerint babérlevelet is adhatunk hozzá. A forrásban lévő vízbe beledobáljuk a kis „batyukat”( annyit, hogy a víz elfedje őket) és körülbelül 8-10 percig főzzük (akkor jó, ha feljön a víz felszínére).

Tálaláshoz forgassuk meg egy kis olvadt vajban és ízesítsük tejföllel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.