Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Húsvéti muffin

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Lepd meg a családodat ezzel az ünnepi süteménnyel. Vidám és színes, ahogy ezt el is várjuk egy tavaszi muffintól, ráadásul finom és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

  1. 80 g mazsola
  2. 6 evőkanál narancslé
  3. 210 g finomliszt
  4. 135 g kristálycukor
  5. 1 evőkanál sütőpor
  6. 1 teáskanál őrölt fahéj
  7. 1 teáskanál őrölt szegfűbors
  8. fél teáskanál só
  9. 80 g cukrozott citrushéj
  10. 80 g aszalt sárgabarack
  11. 1 db tojás
  12. 240 ml tej
  13. 60 ml olaj
  14. 2 evőkanál vaj
  15. 1 teáskanál vanília esszencia
  16. 140 g porcukor
  17. 3 evőkanál színes tortadara

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A muffin sütőformát vajazd ki. A mazsolát tedd egy kis tálba, és locsold meg 2 evőkanál narancslével. A mazsolával teli kis tálat tedd mikrohullámú sütőbe, és forrósítsd fel, majd tedd félre. Vegyél egy nagy tálat és keverd össze benne a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, fahéjat, szegfűborsot, és a sót. Ha alaposan összekeverted, add hozzá a narancslével leöntött mazsolát és az apró darabokra vágott citrushéjat és sárgabarackot. Tedd félre. Egy másik edényben keverd össze a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal, az olajjal és a vanília esszenciával. Keverd hozzá a lisztes keveréket és az egészet dolgozd össze alaposan, hogy egy egynemű masszát kapj. Az így kapott tésztát oszd el egyenletesen a muffin formákban, a és simítsd el a tetejüket. Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, majd végezz rajta tűpróbát. Amíg sülnek a muffinok, készítsd el a díszítéshez szükséges mázat. A porcukrot keverd össze 4 evőkanál narancslével. Addig keverd, amíg egy sima, kenhető masszát kapsz. Kend meg vele a kész muffinokat, majd szórd meg mindegyik tetejét színes tortadarával.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.