Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fürjmellel töltött fűszeres borjúgerinc, zöldségekkel

Szerző: Fekete Antónió - Olimpiai aranyérmes szakács
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: csak profiknak
  3. elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
  4. árkategória: 3.000 - 5.000 között

Profi szakácsunk ma fürjmellel töltött fűszeres borjúgerincet készít, zöldségekkel és tejszínes, bazsalikomos erdei gombamártással. 

Hozzávalók

  1. 40 dkg borjúgerinc
  2. 20 dkg fürjmell
  3. 80 dkg friss zöldségek (sárgarépa, kaliforniai paprika, lilahagyma, cukkíni, zöldbab stb.)
  4. 4 dkg csicseriborsó
  5. 12 dkg vegyes erdei gomba
  6. 4 dl tejszín
  7. 9 levél levél friss bazsalikom
  8. 1 dl olívaolaj
  9. ízlés szerint só, frissen őrölt bors, cayenne bors

A borjúgerincet lehártyázzuk, hosszanti irányba bevágjuk, és szétnyitjuk. Sózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, majd ráhelyezzük a fűszerezett, elősütött fürjmelleket. A borjúgerincet felgöngyöljük, és tört borskeverékkel megszórjuk.

Tepsibe helyezve 180-190 C fokon rózsaszínűre sütjük.

A friss zöldségeket kis darabokra vágjuk, majd enyhén fokhagymás olívaolajon félig megpirítjuk, sózzuk, kevés cayenne borssal fűszerezzük, ezután hozzáadjuk az előzőleg megfőzött csicseriborsót, és készre pirítjuk.

A töltött borjúgerincet érmékre daraboljuk, és az ízlésesen tányérra halmozott zöldségek tetejére helyezzük. Végezetül tejszínes, bazsalikomos erdei gombamártással tálaljuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.