Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kagylóleves New England-i stílusban

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Az elvetemültebbek akár bográcsban, nagy mennyiségben is elkészíthetik ezt a tartalmas levest. Könnyű kivitelezhetőségét azoknak is javasoljuk, akik óckodnak konyhában tevékenykedni...

Hozzávalók

  1. 2 dkg szalonnazsír
  2. 2 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  3. 1 dkg liszt
  4. 2,3 dl tej
  5. 20 dkg - ízlés szerint több kagyló (konzerv is jó)
  6. 2 nagyobb db burgonya
  7. 1,5 dl főzőtejszín
  8. 1 csomag petrezselyem zöld

1. Hámozd meg, majd darabold kis kockákra a burgonyát.

2. Tedd ugyanezt a vöröshagymával is.

3. Ha szükséges szabadítsd meg a kagylót a héjától. A konzerv kiszerelés megkönnyíti a dolgod, és a levét is fel tudod használni!

4. A zsiradékban kezd el megpirítani a hagymát.

5. Dobd bele a burgonyát, s azt is pirítsd meg egy kicsit. Amikor a burgonya is színt kap dobd rá a lisztet, s alaposan keverd össze!

6. Öntsd rá a konzerv levét - vagy kb 1,5 - 2 dl vizet, hogy éppen ellepje az eddigi elegyet. Tegyél a lábosra fedőt, s párold kb. 20 percig, alacsony fokozaton, amíg a burgonya átfő.

7. Ezután öntsd hozzá a tejet és a főzőtejszínt, majd a kagylót is. Forrald fel a levest, majd vedd le alacsony fokozatra a hőmérsékletet, és főzd újabb 20 percet.

Kész a kagylóleves! Díszítsd apróra vágott petrezselyemzölddel, esetleg pirított szalonnadarabokkal.

 

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.