Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kakaspaprikás (videó)

Szerző: Frankóságok
Forrás: Fehértói Halászcsárda

  1. hány főre szól a recept: 1 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Egy szárnyasból készült ételt készítünk, ami nem más, mint a Tanyasi kakaspaprikás kapros túrós csuszával és tejfölös, sajtos galuskával.

Hozzávalók

  1. kb. 2 kg-os kakas egészben
  2. 0,1 dl olaj
  3. 2 nagyobb vöröshagyma
  4. 2 db paradicsom
  5. 2 db TV paprika
  6. 1 db zöldpaprika
  7. 5-6 gerezd fokhagyma
  8. 2 evőkanál őrölt paprika
  9. 1 csapott evőkanál só
  10. fél mokkáskanál fekete bors
  11. víz (amennyit felvesz)
  12. 0,2 l tejföl

Egy megtisztított, előkészített egész kakast részeire bontunk. Először a combját, majd a szárnyát vágjuk le, és mindkettőt megfelezzük. Ezt követően tovább daraboljuk.  A paprikásunkban tehát lesz egy szárny, egy alsó comb, egy felső comb, a csontos mell, több részre vágva, láb, zúza és here. Elkészítjük az alapot: agy a tanyasi kakaspaprikáshoz illő zománcozott lábosba olajat öntünk, összevágjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és megpirítjuk az olajon. Ezután jöhet a Szegedi őrölt pirospaprika. Kevés kevergetés után felöntjük vízzel, és beletesszük a feldarabolt kakast. Fedő alatt kb. 2 óráig főzzük. Köretként kapros túrós csuszát és sajtos tejfölös galuskát készítünk. Miután megfőtt a paprikás, habarásként tejfölbe elkevert lisztet, vagy keményítőt adunk hozzá. A habarást elkeverjük és összeforraljuk, majd tálalhatunk is.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.