Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Könnyű karácsonyi mézeskalács

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Íme egy gyors és könnyű recept, hogy az elmaradhatatlan mézeskalács az idén is ott legyen az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

  1. 45 dkg liszt
  2. 1 dl méz
  3. 12 dkg cukor
  4. fél evőkanál szódabikarbóna
  5. fél evőkanál szegfűszeg (őrölt)
  6. fél evőkanál gyömbérpor
  7. fél evőkanál fahéj
  8. 5 dkg margarin
  9. 1,5 dl tej

Előkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Elkészítés:

Egy fazékba öntsd bele a mézet, a tejet, a fűszereket, és tedd bele a margarint. A tűzhelyen melegítsd addig, míg a méz és a margarin felolvad, és homogén folyadékot kapsz. Közben a lisztet keverd össze a cukorral és a szódabikarbónával, és ha a mézes-fűszeres folyadék kész, öntsd rá a lisztes keverékre. Az egészet gyúrd össze puha állagú tésztává. Ha kevésnek találod a folyadékot, adj még hozzá kevéske tejet.
A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 milliméter vastagságúra, és karácsonyi formákkal szaggasd ki. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és a süteményeket egy ujjnyi távolságra helyezd el egymástól. 180 fokos sütőben 8-10 percig süsd.

Tipp: a fűszereket felválthatod csomagban megvásárolható mézeskalács fűszerkeverékkel.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.